Как точно е устройството на добрите климатици

Климатици Климатиците са неизменна част от оборудването на доста жилища и офис помещения. Преди новите климатици бяха твърде скъпи, но в момента стойността им ниски и почти всеки дом е снабден с такъв. Който сложи климатик в дома си, незабавно усеща ползата от него и не съжалява за стойността, която е платил. Стига само да се натисне копчето на дистанционното и той вече действа, според програмирания режим.

Функциите на климатика се управляват лесно, нищо че това е много сложна техника. Работата на климатика доста имитира тази на обикновения хладилник. Най-важната роля в климатика е на фреона, който върши работата си,чрез сложни процедури. По този начин се изпълнява избраната програма и въздухът в помещенията стига исканата температура.

След постигането на програмираните градуси, устройството само поддържа нивото. Поради това, че климатикът върти един и същ въздух в помещенията, производителите поставят и филтри за да го прочистват. Определени модели имат способност да поддържат предварително зададени нива на влагата на въздуха.

Това е твърде важно за сгради, в които има значително количество хора. При положение че, въздухът е престоял ще навреди на хората, които го дишат и ще им докара алергии и заболявания. Много производители на климатици предвиждат много финанси за проучвания и нови разработки в тази област. Правят опити се да увеличат екстрите, предлагани на клиента, като вмъкват съвременни разработки за да имат повече реализация. Съществуват климатици с sms командване, които дават възможност да ги активирате с sms код по мобилния телефон. От това преди да се приберете след работа, въздухът вече ще е с желаната от вас температура.

Климатиците които се продават се делят на два вида според модела на компресора – обикновени или инверторни, последните функционират обичайно по-добре. Вече повечето производители създават само инверторни, а обикновени се продават по-рядко. При избора на климатик се гледа и енегрийният му клас. Най-добрият клас „А“ е за предпочитане тъй като е най-икономичен. Икономията на енергия оправдава покупката на по-висок енергиен клас климатици.

Мощността на климатика зависи от големината на сградата, където ще се постави. За крупни помещения и офиси се предлагат професионални климатици с много висока мощност. Най-често се купуват нормални сплит системи с едно външно и едно вътрешно тяло. Ако трябва да има няколко вътрешни тела, има възможност да се монтира мулти сплит система.

Когато стигнем до покупка на електрически отоплителни уреди, най-разумно е да се избере инверторен климатик. Радиаторите, калориферите и останалите ел.уреди ползват много повече енергия от климатиците. Преимуществото на климатика е, че ще ни служи и през лятото, когато ще ни охлажда в жегата.