Защо да се поинтересуваме от добрата мълниезащита?

Може би ви е известна мощта на явлението мълния, което може да бъде унищожително за хора и животни, както и за дадено имущество. Напоследък не ни се случва рядко да ставаме свидетели на красивите ефекти, които носят мълниите по време на буря, които обаче крият големи опасности за незащитените територии. За това, ако разполагате с имот, на който не е изградена инсталация за мълниезащита в mylniezashtita.eu, си заслужава да помислите по въпроса, имайки предвид, че това е многоаспектна застраховка. Мълнията може да причини редица щети, като предизвикване на пожари, разваляне на електрическата система, както и да повреди имуществото само с удара си, а не на последно място и да навреди на обитателите на имота. Оказва се, че достигайки до двеста хиляди ампера и сто хиляди киловолта напрежение, една мълния може да унищожи електроинсталацията ви, независимо, че е паднала върху съседен имот. Ако и сградата, намираща се в близост до вас не е защитена, можете и вие да усетите щетите на невероятната сила по време на буря.
Защо да се поинтересуваме от добрата мълниезащита?
За това специалистите, които предлагат ефективни уредби за мълниезащита, могат да ви помогнат много, като преценят, съобразно жилището ви от какво имате нужда. Типът инсталация се определя и от големината на имота и от редица други фактори. Съобразно материалите, от които е изградена сградата, както и площта на откритите части, изграждането на мълниезащитна уредба се извършва, съобразно установените стандарти. На първо място ще ви бъде направена оценка на риска от мълнии за региона, след което ще ви бъде изготвен проект за заземителна и мълниезащитна система, които ще бъдат изградени в желания имот, независимо от големината.

В сайта ще видите, че има различни видове мълниезащита – конвенционална и активна. Към последната спада мълниеприемника с изпреварващо действие, който действа с от 25 микросекунди по-рано изпращане на заряд, така, че срещата между двете сили да се случи по-далеч от имота. Има варианти за изпреварване, като колкото повече време се изпревари идващия заряд, толкова по-голяма площ е в защитена територия. Можете да се запознаете и с различни варианти реализирани проекти в самия сайт. Така ще видите доколко е различно във всеки случай и как се прецизира работата по изграждането, подхождайки, според отделния случай за големина и т.н. Вижте подробности в сайта и при въпроси не се колебайте да се свържете с вещите лица.