Формално описание на активната мълниезащита

Едно от най-зрелищните и същевременно опасно и смъртоносно явление в природата е мълнията.

Хората с течение на десетилетия са се мъчили да се справят с мълниите и да се защитят от нея. Дългогодишен труд и опити на специалисти в областта на физиката и инженерните науки дава резултати събрани в иновативен, функционален и надежден уред за активна мълниезащита от mylniezashtita.eu, който работи на база природата на самото явление мълния, за да предпазва обектите от влиянието и последствията от нея.

Активните мълниеприемници показват от 15 ms до 60 ms изпреварващо действие в лабораторни, както и в реални условия по време на буря. Радиусът на защитаваното пространството около самия обект е правопропорционален на времето за изпреварващо действие т.е. колкото по-голямо време за изпреварващо действие, толкова по-голям е радиусът на защитаваното пространство около сградата.

Формално описание на активната мълниезащита

Каква точно активна мълниезащита да изберете зависи преди всичко от спецификата на сградата, която защитава и е препоръчително да се консултирате със специалисти в областта, за да получите максимално високи крайни резултати. Лидерът в активната мълниезащита Диком работи с фокус върху клиента като предлага изготвянето на индивидуални оферти с инженеригови проучвания на базата на предишен опит и съобразени с действащите разпоредби на територията на България. Фирмата поддържа най-доброто съотношение цена-качество на пазара, тъй като е официален предствител на френската фирма France- Paratonnerres ,занимаваща се с активна мълниезащита.

Опасността от мълнии изобщо не е за подценяване като се има предвид, че зарядът на една мълния може да достигне до няколко хиляди ампера и температура от порядъка на 200-300 градуса по Целзий.
Във формално описание на активната мълниезащита и мълниеприемници от този тип, достъпно от сайта на Диком – mylniezashtita.eu можете да прочете за начина на действие и устройство на защитата, която на практика предлага на мълниезащитната инсталация неограничена работоспособност и почти доживотна гаранция.
Това от една страна ви гарантира, че ще бъдете не само надеждно защитени с активна мълниезащита, но и инвестицията ви ще се отплаща в продължение на години. Трябва да се отбележи и че инсталацията на уредба с активен мълниеприемник изисква много по-малко материали и време за работа, което я прави и значително по-евтина от конвенционалната такава.