Произход и свойства на бразилския орех

Мисията на сериозните био магазини е да популяризират и направят достъпни за масовия потребител слабо известни и дори непознати за нашите географски ширини полезни био растителни продукти. Един такъв магазин с екип, който е луд на тема природа и здравословно живеене е biofetish.com. Именно поради тази причина поддържат голям и висококачествен асортимент от био натурална козметика на повече от достъпни цени, който можете да разгледате тук.

Ще се спрем обаче по-подробно на свойствата и приложението на магическото масло от бразилски орех, предложено също от biofetish. Бразилският орех е познат у нас предимно като компонент от здравословното хранене и се предпочита от вегани и суровоядци. Дървото вирее в областите на Амазонка и въпреки че се казва бразилски орех, най-големият износител на ядките е Боливия. Първите европейски колонизатори в Южна Америка са смятали, че многовековното дърво на бразилския орех има божествен произход и са го нарекли „дар от Господ“
И не са били много далеч от истината като се има предвид огромното значение на бразилския орех в обмяната на веществата и третирането на кожата и косата. Тайната на бразилския орех се крие във високото съдържание на селен и независимо дали се приема като храна, или се използва като козметичен продукт има много високи показатели на лечебно и тонизиращо действие. Селенът, макар и доста късно описан научно, е основен елемент в човешкия организъм със силно антиоксидантно действие и извлича вредните свободни радикали.

При третирането на кожата с масло от бразилски орех вместо лосион се постига хидратация в продължение на денонощие само с едно нанасяне. Поради тази причина маслото е много предпочитано от дами със суха кожа. Що се отнася до ползите за косата те са изключително много. Може да добавите бразилски орех в шампоана или маската и ще се радвате на здрава и блестяща коса. Комбинацията от L-аргинин, омега-3 мастни киселини и витамини кондиционират косата по естествен начин и поддържат постигнатите резултати за дълго време.

Народната мъдрост неслучайно гласи, че „за всяка болка си има билка“. Тази философия е залегнала и в основата на фирмената политика на сайта, които са селектирали широк диапазон от козметични био решения за здраве и красота, а цените са повече от достъпни. На сайта им ще се потопите в богатствата на природата, така че не отлагайте-ще ви хареса!