Няколко съвета за покупката подходящи матраци

Едва ли някой се съмнява, че спалнята е едно от най-важните помещения в дома ни.

Още от праисторически времена предците ни се стремят да си създадат комфорт по време на сън, а много любопитен факт е, че древните римляни са създали водния дюшек. Днес можем да се възползваме от много и най-различни модели и вариации на класическия матрак. Едно от най-добрите места за избор нa спални принадлежности е intershop с матраци, дело на повече от 20 различни производителя у нас и в чужбина и разнообразие, което може да задоволи и най-взискателния клиент. Доставката е безплатна до всяка точка на страната.
Въпреки доброто представяне на магазини и производители, изборът на матрак се определя от индивидуални критерии, което го прави доста труден без предварително обмисляне. Тук ви представяме няколко общовалидни параметъра,които да улеснят избора ви на матрак:
Няколко съвета за покупката подходящи матраци
Твърдост- матраците основно се делят на анатомично или ортопедични или по-известни като меки или твърди. Основното правило, което е добре да спазвате при избора на матраци, това е определите общото тегло, което той трябва да понася. Ако то е по-голямо, не трябва да купувате матраци без пружини, които лесно се деформират. Най-добре е матракът да бъде поставен на подматрачна рамка с крака, която да поеме основното натоварване. Дали обичате да ви е по-меко или по-твърдо, когато спите е въпрос на лично предпочитание. А за всичко можете да се обърнете към онлайн съпорта на intershop.bg и да бъдете сигурни, че ще получите адекватна и надеждна консултация.

Еднолицев срещу двулицев- Основната разлика е, че двулицевият матрак работи синхронно от двете страни и така е и анатомичен, и ортопедичен, като притежава всички характеристики, за които е произведен. Ето защо използването на подматрачна рамка е задължително условие за правилното функциониране на двойнолицевия матрак. Що се отнася до еднолицевите матраци, те са чудесно решение, ако сте ползвали матрак за сън дълго и сте наясно какво точно искате.

Цена- добре е да обмислите добре кой е вашия матрак и да не се ръководите единствено и само от цената. Невинаги цената определя една покупка като изгодна. При матраците това по-скоро са характеристиките им. В онлайн магазина intershop всеки матрак или продукт за спалня е придружен от подробно описание, което не оставя никакво съмнение какво купувате.

Размер- просто измерете леглото и проверете дали са налични необходимите размери. Възможно е да се направи и матрак по поръчка, но повечето размери са налични. Специалистите съветват да комбинирате матрак и подматрачна рамка, за да получите стабилност и по-голяма свобода при избора на размер.

Надяваме се, че основните ни няколко съвета и ревюто на магазин за матраци с постоянни промоции и сътрудничество с едни от най-добрите производители в страната и чужбина ще са ви полезни при покупката на нов матрак. Пожелаваме ви най-подходящите за вас и семейството ви качествени матраци и много релаксиращи моменти.