LED крушки: как да изберем цветната им температура?

Съвремието предлага редица улеснения, които човек може да внедри в ежедневието си и LED крушките са едни от тях.

В следващите няколко изречения ще ви запознаем с това какво представлява LED осветлението и как да изберете цветната температура на лампите, които желаете да закупите от stoka.bg.

LED осветлението или още LED лампите се характеризират най-вече с това, че са енергоспестяващи и наистина могат да доведат разхода от осветление за месеца и за годината до минимум. Освен това те притежават и някои други завидни качества, като дълъг живот (до 10 години) и няколко годишна гаранция, което не може да получите при закупуването на обикновена крушка с нажежаема жичка. Друга разлика между обикновената и LED крушката бива в местата откъдето можете да ги закупите. Със сигурност сте забелязали, че стандартните крушки се предлагат почти във всеки супермаркет и малък квартален магазин, тъй като винаги е добре да са под ръка, заради тяхната кратка продължителност на живота при редовна експлоатация. LED крушките от своя страна можете да закупите от различни магазини за осветление или железарии, но при тях има друга особеност. Още с появата си те се наложиха като доста скъпоструващи, което не провокира интереса на потребителя, тъй като не се знаеше и достатъчно много за тях.

Днес ситуацията е коренно различна. Повечето производители на LED крушки разпространяват свободно широк набор от информация за тях, а и вече е общоизвестното какви са предимствата да закупите точно от този вид модерни лампи за дома или за офиса.

LED крушки: как да изберем цветната им температура?

Именно поради всичко казано дотук решихме да ви запознаем с вариантите за LED крушки, които ви предлага от онлайн магазин Stoka.
Освен различните размери и форми, от този виртуален магазин бихте могли да пазарувате далеч по-изгодно и всякакви по цвят крушки, като разделението е следното:

– 2700-3500K: Топло бяла или още светлина – стандартна в домовете; напомня светлината, която излъчват крушките с нажежаема жичка.
– 4000-4200K: Дневна светлина още позната и като неутрална светлина – подходяща за офиси и обществени сгради.
– 5500-6500K: Бяла светлина, още студена светлина – използва се в комбинация с дневната светлина или за осветяването офиси, търговски обекти и пр.

Не пропускайте да разгледате изгодните предложения на stoka.bg за LED крушки, още сега. Те ви очакват.