Как да използваме камини на дърва най-ефективно?

На всеки се е случвало поне веднъж в живота да трябва да запали огън, било то навън или в камина. И колкото и лесно да изглежда – ако смятате да експлоатирате камина на дърва за първи път, добре е да знаете как най-правилно да подходите.

В тази връзка днешната публикация сме посветили на това да ви разкажем какви камини от kamini-eurostandart.com може да закупите и как да ги използвате най-ефективно.

Ако сте гледали коледни филми или такива, които включват пребиваване в хижа с камина – то обикновено запалването ? се суети около цепенето на дърва, пренасянето им и някак си моментът на привеждането ? в експлоатация убягва. Поради тази причина, добре е да посетите сайта на kamini-eurostandart, ако искате да се запознаете по-подробно с начините за работа на различните камини. Предимство да се насочите към избора на камини от този уеб сайт е, че те са производител на всички модели, които са изложени в магазина им, в интернет. Те работят с български и френски горивни камери, като най-добре биха ви посъветвали какъв тип и къде да се изгради камината за вашия дом, хотел или ресторант. Що се отнася до първото пускане на камината – ние ще се спрем на важните етапи при класическите, които работят с дърва.

Обикновено този тип камини задължително трябва да имат два отвора – за топъл и за студен въздух. Когато палите или камината е вече запалена – клапата за въздух и тази на регулатора трябва да са отворени. Не забравяйте да използвате предпазна ръкавица, когато боравите с отоплителното тяло при запалено състояние, за да не се изгорите. От Камини Евростандарт съветват да не подклаждате постоянно камината, тъй като това охлажда температурата в камерата, а горенето е по-добро, когато жарта е събрана на едно място – около скарата. Също така е добре при отваряне на вратата (хоризонтално или вертикално) – да извършвате това действие постепенно, за да избегнете нахлуването на черен дим в стаята. По този начин, се вкарва постепенно необходимия въздух в горивната камерата и си спестявате някои неудобства. Можете да регулирате топлината, която да се отделя от клапана за подаване на първичен въздух. Естествено, ако има нещо неясно – винаги може да се свържете и да се консултирате с екипа на kamini-eurostandart.com.

Как да използваме камини на дърва най-ефективно?

Камините, изработвани от тази фирма, могат да работят и с дървени брикети, което значително улеснява поддръжката. Обикновено при експлоатация на този вид отоплителни тела – повечето семейства се настройват за голямо количество пепел и неудобство при почистването след експлоатация на камината. Любопитно е обаче да знаете, че съвременните камини не изискват толкова много усилия в поддръжката, както тези преди години. Новите и модерни горивни български или френски камери, използвани от kamini-eurostandart, позволяват консумирането на максимално голяма част от горивните материали и съответно произвеждането на много малък отпадъчен материал (пепел).

Не пропускайте да посетите сайта на фирмата производител на камини – „Камини Евростандарт“, за да се запознаете по-подробно със спецификите на отделните видове отоплителни тела от този вид. Може да научите още интересни подробности за избора на камина за вашия дом или конкретно помещение, както да разгледате и съвременните дизайни, които са на достъпни цени. Те ви очакват.